Kommunen ska investera i kommunala behov, inte i kommersiella lokaler

Det är inte kommunens uppgift att använda och riskera skattebetalarnas pengar till att investera hundratals miljoner i osäkra projekt, skriver Niklas Matsson (KD).

ANNONS

LÄS MER:Nya arenan blir rekorddyr – ”En väldigt stor investering”

Vi ser att det finns behov av att bygga idrottshallar för skolornas behov, men det behövs också arenor med tillräcklig kapacitet för föreningslivet och tävlande på elitnivå i vår kommun. Som kommun har vi också skyldighet att bygga skyddsrum för våra invånare. Detta är sådant som ingår i kommunens uppgifter och det kan också betraktas som en del av välfärden.

Men det är inte kommunens uppgift och det är inte heller en del av välfärden att investera i kommersiella lokaler. Det är inte kommunens uppgift att använda och riskera skattebetalarnas pengar till att investera hundratals miljoner i osäkra projekt.

Därför säger vi kristdemokrater ja till att bygga en arena med planer och läktarplatser som behövs för skolan, föreningslivet och för att även vår kommun ska kunna ha lag som spelar på elitnivå.

Men ska det också finnas kommersiella delar ihop med arenan, så får privata intressenter investera och bygga de delarna. Det är inte kommunens uppgift och det är inte vad skattepengar ska riskeras på.

Niklas Mattsson

Kristdemokraterna i Kungsbacka

LÄS MER:Låt inte visionslösa politiker hindra utvecklingen

LÄS MER:Rent vansinne att investera 700 miljoner kronor i en evenemangshall

ANNONS