KD:s Niklas Mattson: S vill ha Myrdalsk barnomsorg

Socialdemokraterna vill driva barnomsorgen i rent Myrdalsk anda, med förskola för alla barn, skriver Niklas Mattsson, gruppledare för KD i Kungsbacka.

ANNONS
|

Varför är det viktigast av allt för sossarna att minska valfriheten för vanliga människor?

Det kom en remiss till kommunen från regeringen om förskolan. De har gjort en utredning som från början skulle kunna ha varit något bra, men när de har gått lös på detta så landar det som vanligt i att ingen ska få välja själv, utan alla ska in i den socialdemokratiska mallen. Tanken var att utreda hur de barn som har föräldrar som inte pratar svenska ska kunna få en bra start med att lära sig språket. Det är självklart en viktig förutsättning för att kunna skaffa sig en utbildning och ett viktigt steg för integration.

ANNONS

Men någonstans i utredandet lämnade man denna goda ambition och i Myrdalsk anda blev förslaget att alla barn så fort som möjligt ska skrivas in i förskolan. Det får minsann inte finnas några alternativ. De har här hittat ett sätt att slå undan fötterna för allt vad dagbarnvårdare heter och nåde den som tror sig kunna ge sina barn en god miljö hemma.

Jag undrar varför det är så viktigt att alla ska stöpas i samma form? Om det nu finns tio procent av familjerna som vill välja någon annan form av barnomsorg än förskola så tycker jag att de ska få välja det. Jag tror att vissa barn har det väldigt bra hos en dagbarnvårdare och jag tror till och med att en del barn mår väldigt bra av att få vara hemma med en förälder. Men framför allt! Låt varje familj få bestämma själva.

Niklas Mattsson

Gruppledare för Kristdemokraterna i Kungsbacka

ANNONS