KD: Vi säger kraftfullt nej till ny fastighetsskatt

Vänsterns nosande på att återinföra fastighetsskatten vore dåligt för alla. Det skriver två ledande KD-profiler från Kungsbacka, i ett debattinlägg om skattepolitiken.

ANNONS
|

Det är uppenbart för alla att Socialdemokraterna och vänstersidan rustar sig för att införa Fastighetsskatten igen. Ett väldigt olyckligt förslag som leder till större och orättvisa utgifter.

Satsningar inom statens budget leder ofta till ökade skatter, men det ska inte ske på så orimliga beslut som fastighetsskatt. Att tvingas betala skatt på något som inte genererar inkomst är inte rätt. Den som bor på ett ställe där taxeringsvärdet är högt kan få betala flera tusentals kronor per månad, utan att det finns någon inkomst att koppla skatten till.

I Kungsbacka skulle många människor drabbas av väldigt höga kostnader om detta blev verklighet. Kostnader som man inte har någon möjlighet att själv styra över. Den som har ägt sitt hus i många år och råkade köpa det på en plats som nu bedöms som vara ett bra läge, skulle kunna tvingas sälja för att skatten inte går att betala. Vi vill inte att denna orättvisa ska drabba någon och framför allt inte de som lever på en pension de har allt sjå att få att räcka till vardagen.

ANNONS

Man kan lätt tänka sig in i människors situation. Att ha bott i sitt hus i många år, då har man en bra bostad med kostnader som gör att man också kan känna sig trygg och kanske ha råd med någon liten guldkant i vardagen. Så kommer Socialdemokraterna och klipper till med en fastighetsskatt. Och vips har alla möjligheter att bo kvar försvunnit. Så vill vi inte ha det.

Självklart ska vi betala skatt på de inkomster vi har, men vi kristdemokrater säger kraftfullt nej till att betala skatt på de hus vi bor i. Ingen ska behöva känna oro för att inte ha råd med Löfvéns fastighetsskatt. Ingen ska tvingas från sitt hem på grund av en klåfingrig politikers beslut i Rosenbad.

Niklas Mattsson, gruppledare för Kristdemokraterna i Kungsbacka

Larry Söder, riksdagsledamot för Kristdemokraterna

ANNONS