Magdalena Sundqvist (S).
Magdalena Sundqvist (S). Bild: Tobias Sandblom

Jag vill tacka dessa Liberaler

Idag vill jag skicka två vackra röda rosor. Båda ska gå till politiker som företräder Liberalerna i Kungsbacka.

ANNONS
|

Den första rosen går till den före detta riksdagsledamoten Lennart Kollmats och den andra rosen går till den fortfarande högst aktive Tommy Rydfeldt.

I våras stod det klart att de styrande politikerna inte skulle låta oss i oppositionen gå ut på studiebesök i kommunens verksamheter utan att ha någon från alliansen med oss. Detta uppmärksammades i lokalmedia och många blev med rätta väldigt upprörda. En av dem som tog ton var just Lennart Kollmats som skrev en klok och välformulerad insändare om hur positivt det faktiskt är när politiker går ut och besöker de kommunala verksamheterna. Han uppmanade också de styrande att tänka om.

ANNONS

Vid ett kommunfullmäktigemöte, strax efter att hållningen kring studiebesök för oppositionen uppdagats, kom Tommy Rydfeldt fram till mig och förklarade att inom Individ och Familjeomsorg där han är ordförande är jag välkommen "så mycket jag vill". Han har stått för sitt ord och nu är studiebesök inplanerade.

Jag tackar dessa Liberaler för att ni står upp för ett förhållningssätt där oppositionen ges möjlighet att göra sitt jobb, precis så som det är tänkt att oppositionen ska kunna verka sida vid sida med de som styr.

Övriga partier som sitter på ordförandeposter i kommunens nämnder är Centerpartiet och Moderaterna. Ingen av dessa har tagit kontakt med mig som oppositionsråd för att ge möjlighet att komma ut på studiebesök utan att ha ett allians-förkläde med mig. Jag uppmanar nu de Centerpartistiska och Moderata ordföranden att göra som de Liberala företrädarna, respektera oppositionens roll, kontakta oss och gör det möjligt med studiebesök för oppositionen i kommunens verksamheter utan att ha en politiker ur alliansen med sig som förkläde.

Magdalena Sundqvist (S)

Kommunalråd i opposition

ANNONS