Jag förstår att det är jobbigt för SD att hantera detta

Replik på ”Varför vill inte S prata om sin egen politik?”

ANNONS

Under större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat som lärare. Som bekant får man inte bara undervisa utan också hjälpa till i konflikter och ibland tala om vad som är acceptabelt beteende och inte. De flesta barn vet när de gjort något dumt och kanske varit taskig mot en kompis. De skäms då och blir lite generade och ber om ursäkt. Innerst inne vill de flesta inget illa och vill göra rätt för sig. Ett litet fåtal låtsas som att de inte begriper vad man pratar om eller svarar ”jag bara skämtade” när de blivit påkomna. De är dock i en absolut minoritet.

ANNONS

Jag läser Sverigedemokraterna Andreas Ahlqvists och Erik Hellsborns insändare där de beskriver det deras parti gjort med anonyma konton som ”skämtsamma klipp”. De hör alltså till den lilla grupp av människor som väljer ”jag-bara-skojade-strategin” när de blivit påkomna. Det som dock skiljer dem från eleverna är att de är fullvuxna män.

Det de flesta förstår är att det här inte är bagateller. Det här är allvarligt. Det här handlar inte om skolgårdskonflikter. De flesta tycker inte att det här är harmlöst och sju av tio svenska väljare tycker att det här är negativt eller värre än så.

Jag förstår att det är jobbigt för Sverigedemokraterna att hantera detta. Ändå väljer man att själva adressera detta i sin debattartikel, med förevändning att Socialdemokraterna hellre pratar om ”trollen” än om sin egen politik.

Vi Socialdemokrater klarar av att både kritisera Sverigedemokraterna för deras allvarliga ageranden samtidigt som vi visar vilken politik vi vill driva i Europa.

Socialdemokraterna vill föra en politik inom EU som stärker och stöttar individer och organisationer som jobbar för demokrati i Ryssland och Belarus. Vi vill använda vinsterna som genereras från de enorma frysta ryska centralbankstillgångarna för att köpa artilleriammunition till Ukraina. Socialdemokraterna vill värna svenska jobb och stå upp för svenska kollektivavtal. Vi vill Skärpa EU:s klimatmål till 2040 i linje med Sveriges klimatmål. Alla delar lika viktiga i en hållbar framtid för kommande generationer.

ANNONS

Andreas och Erik, jag lovar er att vi kommer att fortsätta att driva en politik för ett starkt, demokratiskt och jämställt Europa. Jag lovar också att vi kommer att fortsätta att kritisera era handhavanden när ni motverkar just detta.

Magdalena Sundqvist (S), Kommunalråd

ANNONS