Ja till station i Frillesås!

Vi tycker det är glädjande att även Liberalerna är positiva till en tågstation i Frillesås, skriver Fredrik Hansson och Magnus Andreasson, Centerpartiet.

ANNONS
|

Vi tycker det är glädjande att även Liberalerna är positiva till en tågstation i Frillesås! Centerpartiet har i många år drivit frågan om en station i Frillesås, något som funnits med både i lokalt flygblad och kommunalt handlingsprogram. Därför var det naturligt att vi i Centerpartiet ställde oss bakom Liberalernas initiativ i kommunstyrelsen i våras, att Kungsbacka kommun ska ta fram ett underlag för diskussion med Region Halland, Hallandstrafiken och Trafikverket i denna viktiga fråga.

När Regeringen före sommaren presenterade Nationell infrastrukturplan för 2022-2033, så saknades tyvärr ett flertal viktiga investeringar för Kungsbacka och Halland. Bland annat saknades förbigångsspår vid Lekarekulle, en investering som är mycket viktig för att öka kapaciteten och robustheten på Västkustbanan. Vi hoppas att det finns alternativa sätt att finansiera denna satsning som är mycket viktig för det tredje tågsystemet som framöver ska stanna i Väröbacka och i Åsa. Förbigångsspåret kommer även innebära att ett stopp även i Frillesås framöver möjliggörs.

ANNONS

Fredrik Hansson (C)

Kommunalråd

Magnus Andreasson (C)

Frillesås

LÄS MER:Regeringens besked en mardröm för Hallandspendeln: ”Hindrar utvecklingen”

LÄS MER:Fler tåg kan visst stanna i Åsa

LÄS MER:Schölander (L): Låt fler tåg stanna i Åsa

ANNONS