Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: Daniel Blomqvist

Gratis p-skiva med längre tid till pensionärer

Många pensionärer avstår idag att besöka sina vänner eftersom man ofta behöver använda smartphone för att ladda ner olika appar för att kunna parkera.

ANNONS
|

Det är inte alla pensionärer som har en mobil med appfunktion och även om man har en smartphone kan det vara krångligt att hantera den, när appen skall laddas ner och användas.

Ett alternativ skulle vara att alla pensionärer i Kungsbacka får en p-skiva med två timmar gratis parkering, vilket skulle göra det enklare att parkera, utan att behöva tänka på någon app och om man har just den appen som gäller i det specifika området.

P-skivan skulle underlätta för pensionärer att hälsa på anhöriga-vänner-bekanta, inte bara i deras hem, utan också på äldreboenden, där det idag på vissa boenden krävs en app för att kunna parkera. Dessutom skulle innerstan som är i stort behov av kunder kunna locka till sig fler pensionärer om p-skivan skulle gälla även där.

ANNONS

Det är utmärkt att pensionärer har möjlighet att åka gratis med kollektivtrafiken i Kungsbacka, men med en p-skiva för de pensionärer som har svårt att gå och därför väljer bilen, skulle det bli ännu bättre. Eller vad säger du Monica Neptun, som är ordförande i nämnden Teknik och äger frågan om parkeringar i Kungsbacka?

Kenneth Thorén, Kungsbacka Framtidsparti

ANNONS