Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti.
Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti. Bild: Mia Sandblom

Frågan om broddar till äldre är inte ny

Min motion till fullmäktige gällde precis samma sak som den ni nu tar upp, skriver Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti, i en replik.

ANNONS
|

Svar till Janne Heimbrand, Kungsbackaborna, 21/12.

Ditt/ert förslag att dela ut broddar till äldre i kommunen är redan besvarad i kommunfullmäktige 15 september 2022. Detta då min motion gällde precis samma sak som den ni nu tar upp.

Det blev avslag, med motiveringen ”Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till att åtgärden bedöms ha begränsad påverkan på antal fallolyckor”.

Mitt svar i fullmäktige var; Hade det inte varit en fin gest av kommunen att erbjuda, jag säger erbjuda, för min tanke med motionen är inte att skicka ut broddar till alla 70+. Kultur & Fritid och region Halland hade ett samarbete under vintern 2021-2022, där man på våra olika Träffpunkter delade ut broddar. Kostnaden var 30.000:- vilka då finansierades av Region Halland. Bra. Ställde en fråga i fullmäktige; Om det nu inte det sker ett liknande samarbete 2022-2023, kan kommunen då tänka sig att tänka om?

ANNONS

Som vanligt inget svar från styrande politiker. Tilläggas kan att: Varje år kostar halkolyckor på grund av isiga och hala vägar och gångstigar samhället miljontals kronor, i form av sjukvårdskostnader. Vad få känner till är dock att kommunen kan vara skadeståndsskyldig om olyckan är framme, till exempel om du halkar på en isfläck på vägen/trottoaren eller trappor tillhörande kommunen. Läste så sent som idag om kvinnan som ramlade på ishal trappa på Hede station och bröt handleden. Säger inte att det beror på att kommunen inte delat ut broddar. Men då hade kommunen i alla fall visat intresse och lite förutseende till sina invånare.

Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti

LÄS MER:Fick ni smaka på maten innan?

LÄS MER:Dela ut gratis broddar till alla över 70 år

LÄS MER:Gratis broddar till äldre

ANNONS