Hanna Schölander (L).
Hanna Schölander (L). Bild: Pressbild

EU behövs för ett stabilt och tryggt Kungsbacka i framtiden

Trygghet och frihet. Det är det EU står för.

ANNONS
|

Den 9 juni är det val till EU-parlamentet. Ett val som i dagens läge kanske är viktigare än någonsin. I en tid som är osäker, med hög inflation, dyra varor och ett krig i vår närhet. Då behövs en Liberal politik i Europa som fokuserar på att samverka med andra länder för att skapa frihet och trygghet för att möta framtidens utmaningar i Kungsbacka, Halland, Sverige och Europa.

Jag vill att vi använder EU till det som är det faktiskt är. Ett fredssamarbete. Det måste det fortsätta vara och jag vill arbeta att fler länder ska få ansluta sig till EU. Vi måste även använda EU samarbetet kring internationell brottslighet. Tillsammans kan vi stoppa internationella ligor och brottssyndikat. Jag vill arbeta för delar av en gemensam internationell polisorganisation.

ANNONS

Klimatkrisen löses inte ensam. Det vet vi alla. Ambitionen är gemensamma utsläppsrätter, ökad järnväg, generösa pantsystem och hållbar djurhållningspolitik. Ett starkt enat EU i dessa frågor sätter press på övriga länder. Här ska EU bli världsbäst och företrädare för resten av världen.

Jag vill säga ja till euron i Sverige, bryta handelshinder och tillsammans med resten av EU skapa en mer hållbar handel.

Jag vill se ett enat Europa, där vi betalar med samma valuta oavsett var vi är. Där vi kan resa utan att visa upp våra resehandlingar eller där vi kan få bo, arbeta eller studera var vi vill. Ett EU, där vi känner frihet och trygghet. Det är framtidens Europa för mig.

Hanna Schölander (L)

Ordförande Liberalerna Kungsbacka

Kandidat till EU-parlamentetsvalet

ANNONS