Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: Christina Blom

Ett välfärdslöfte till våra äldre!

Den 1 januari 2011 blev den nationella värdegrunden gällande inom socialtjänstens omsorg om äldre.

ANNONS
|

Utifrån värdegrunden har nu många kommuner utvecklat, under en längre tid, lokala värdighetsgarantier i ett led att förtydliga vad våra äldre har rätt att förvänta sig av äldreomsorgen. Det här tycker vi inom Socialdemokraterna i Kungsbacka är den rätta vägen även i vår kommun utefter de politiska visioner vi la fram i valrörelsen 2022.

Lokala värdighetsgarantier kan ge en tydlig och kvalitetssäkrad inblick i hur våra äldre upplever äldreomsorgen i en rad olika frågor som en del av det systematiska kvalitetsarbetet. Socialstyrelsen har tagit fram vägledning som stöd för kommuner som vill utveckla lokala värdighetsgarantier och som ger mervärde för våra äldre. Detta skapar trygghet, gemenskap samt framtidstro.

ANNONS

Vi har gott om kommuner i vår geografiska närhet som har utvecklat lokala värdighetsgarantier och vars råd och erfarenhet vi nu kan ta tillvara. Socialdemokraterna har därför lämnat in en motion där vi föreslår kommunfullmäktige att besluta om att lokala värdighetsgarantier tas fram – det är ett välfärdslöfte vi tänker ge till våra äldre!

Denna motion initierar vi samtidigt som ett arbete precis har påbörjats med att se över skälig levnadsnivå för äldreomsorgen i Kungsbacka. Med detta initiativ, för en lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen, lovar vi våra äldre att oppositionen som leds av Socialdemokraterna aldrig kommer acceptera en försämring av kvalitén inom äldreomsorgen. Vi står upp för välfärden, vi står upp för dig.

Magdalena Sundqvist, oppositionsråd samt kommunfullmäktigeledamot

Ermin Skoric, 2e vice ordförande i nämnden för Vård & Omsorg samt kommunfullmäktigeledamot

ANNONS