Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: Roger Larsson

En budget som sviker personalen på Region Halland

Region Halland står inför tuffa utmaningar. I media läser vi rubriker om en patientosäker vård, operationsköer som växer och personal som går in i väggen.

ANNONS
|

Samtidigt presenterar de styrande i Region Halland M, KD, L och C en passiv budget som präglas av försiktighet.

Vi Socialdemokrater i region Halland anser inte att det är rätt strategi att lägga en passiv budget i det här läget, när vi tydligt behöver satsa på vår personal.

Till skillnad från de styrandes budgetförslag anser vi att det måste gå att investera både i våra byggnader och i vår personal. Utan tillräckligt med personal kommer inte de nya byggnaderna att kunna fylla sitt syfte. Vi behöver visa att vi kan tänka långsiktigt och hållbart, både vad gäller ekonomin och vår viktigaste resurs: människorna.

ANNONS

Det är dessutom anmärkningsvärt att den styrande minoriteten väljer att samarbeta med Sverigedemokraterna (SD) i budgetarbetet. Ett parti som driver trollfabrik med syfte att med fejkkonton sprida hat, hot, lögner och desinformation.

Centerpartiet nationellt skriver kraftiga rubriker om att de är en motståndsrörelse till SD. Men samtidigt i Halland väljer Centern att samarbeta med SD. Man gör ett försök att distansera sig från förhandlingarna genom att inte sitta med vid bordet, men det framgår tydligt att de står bakom resultatet. Är det så att Centerpartiet i Halland tycker annorlunda än sitt parti nationellt?

Vi Socialdemokrater i Region Halland för inga samtal eller förhandlingar med Sverigedemokraterna. I media påstår Stina Isaksson (SD) att de även förhandlat med oppositionen (S/V). Det är ren lögn. Det har aldrig varit aktuellt och kommer inte ske i framtiden heller.

Trollfabriker hör inte hemma i politiken. Vi behöver ta ansvar för att värna det demokratiska samhället med öppen dialog och politiker du kan lita på.

Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), regionråd

Per Persson (S), regionråd

ANNONS