Magdalena Sundqvist och Maj-Britt Rane Andersson, båda S.
Magdalena Sundqvist och Maj-Britt Rane Andersson, båda S. Bild: Sabina Selin

”Det har blivit helt fel för de styrande”

”Utgångspunkten i politiken är att vilja något. Sedan försöker man fatta beslut så att det man önskar faktiskt blir verklighet.” Så skriver två tunga socialdemokrater.

ANNONS
|

Ibland kan de politiska besluten bli helt fel och önskat läge uppstår aldrig. Vi socialdemokrater kan inte tro annat än att nu har det helt enkelt blivit helt fel för de styrande politikerna i kommunen.

I veckan som gick har personer med funktionsnedsättning och som har daglig verksamhet fått ett brev hem. I det brevet går att läsa att från den 1 mars kommer personer med daglig verksamhet inte längre kunna äta varm lunchmat som serveras på plats. De måste ta med sig mat hemifrån och den ska helst vara kall. Är det så att man vill ha varm mat så måste det vara mat som inte kräver mikrovågsugn.

ANNONS

Personer som har daglig verksamhet i Kungsbacka omfattas av LSS (Lagen om stöd och service). Syftet med lagen och insatserna är att dessa personer ska få jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. Det ska gå att leva som andra. Vi är övertygade om att liknande beslut om mat och måltider aldrig hade kunnat drabba andra i Kungsbacka kommun. Det hade varit helt orimligt att det på någon annan arbetsplats inom kommunen inte skulle kunna gå att äta ett lagat, varmt mål mat till lunch.

Hur tänker ni som styr i Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna? Vad det här det önskade läge ni tänkt er, eller har det helt enkelt blivit riktigt fel?

Magdalena Sundqvist, oppositionsråd (S)

Maj-Britt Rane Andersson, 2:e vice ordförande i nämnden för Individ och Familjeomsorg (S)

ANNONS