Hravn Forsne (M).
Hravn Forsne (M). Bild: Anna Rehnberg

Det finns 120 färdigrätter att välja på

Min tro som kommer från att jag har arbetat 16 år i restaurangbranschen är att folk vet bäst vad de själva vill äta, skriver Hravn Forsne (M).

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Hej Stellan! Vad synd att du inte är nöjd med de nya matleverenserna och digitala inköpen. När vi genomförde den här förändringen var hela idén att vi skulle dels inte använda undersköterskor till att köra ut mat och dels att ge den valfrihet som många önskat även till de som inte klarar att handla själva.

Det finns om man vill ha färdigrätter 120 stycken att välja på. Vill man ha mer sallad eller dessert är det bara att köpa till. Dock rekommenderar jag att man alltid skär upp sin sallad själv och inte handlar färdig sådan av hygienskäl. Matdirekt.se som är den upphandlade sidan har ungefär samma utbud som en vanlig matbutik.

Min tro som kommer från att jag har arbetat 16 år i restaurangbranschen är att folk vet bäst vad de själva vill äta. Det ska inte vara kommunen eller någon annan som bestämmer över vad du vill ha hemma i kylen eller skafferiet. Det har varit mycket få klagomål och de som har kommit in har handlat om att någon rätt hade för mycket salt och att det någon gång var för lite sås.

Hela poängen med att man själv ska kunna välja är att den som vill ha mer sås kan köpa till det. Den som vill ha dessert men inte sallad kan också göra det valet. Den som vill äta kl 13 kan göra det och den som vill äta kl 11 har det valet likaså. Alla var inte nöjda med när kommunen bestämde åt de och om du inte tyckte om det som serverades så hade du inget val annat än att gå hungrig den dagen. Vill du inte ha färdiga måltider går det jättebra att beställa köttbullar och köpa till potatissallad eller vad nu än du önskar.

Vi är nu sist ut i Halland med att gå över till digitala inköp och hela idén är att det hela tiden ska vara ett utbud som växer. Jag hoppas nu att mitt svar gör att du vill utforska en större del av utbudet, till exempel 77 sorters glass, och testa vilka kombinationer som du gillar.

Hravn Forsne (M)

Ordförande Vård och Omsorg

ANNONS