Arkivfoto.
Arkivfoto. Bild: Matilda Spetz

Dags att dra ner på besparingarna

Det får vara nog med besparingar i en så välmående kommun som Kungsbacka, skriver lokala partiet Kungsbackabornas Janne Heimbrand i ett debattinlägg.

ANNONS

Kalle Påsse Sundvall (M) lämnar politiken. Han sitter som ordförande i Individ och omsorgen. Troligen den viktigaste nämnden. Den handlar ju om oss individer, människorna här i Kungsbacka. Han orkar inte längre! En utav orsakerna är besparingarna. Smaka på det ordet, besparingar i en rik och välmående kommun. Man drar alltså ner på tryggheten för människan i kommunen. Jag är inte emot att bygga idrottshallar, men ca 600 miljoner till ett skrytbygge till arenahall när man samtidigt lägger tuffa besparingar på viktiga nämnder som försämrar tryggheten och välståndet för oss invånare. Blir förvånad då man läser att alla i nämnden och även förvaltningen varit tillmötesgående i besparingsbeslut.

Kungsbacka gjorde en vinst på ca 460 miljoner 2021, del av dessa pengar borde skäligen komma människan till nytta. Nämnden IVO som är viktig för människor som behöver stöd, funktionsnedsatta och sjukvård får absolut inte drabbas av besparingar. Kommunen växer så det knakar och ansvariga politiker ägnar sig åt besparingar då det gäller det viktigaste i kommunen, människan.

Detta valet måste handla om oss människor. Vi i Kungsbackaborna kommer att lägga all vår kraft på lokala problem, människan, miljön, maten till de äldre och omsorgen, sjukvård med nattöppen akut och polis. Planerna på att bygga ut järnvägen med ytterligare spår rätt genom centrum verkar vara helknasigt. Hur många miljarder kommer det att kosta? Nä, detta valet måste få bli människans val. Tryggheten, omsorgen, sjukvården, allt som gynnar människan.

Janne Heimbrand Kungsbackaborna.

LÄS MER:Kungsbacka kommun går nästan en halv miljard plus

LÄS MER:S: Vi stöttar alltid äldreomsorgen

LÄS MER:MP: Människor är mer än budget

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS