Arkivfoto.
Arkivfoto. Bild: Daniel Blomqvist

Carita Boulwén (SD): Hudfärgen har inte med saken att göra

Nej, det handlar inte om hudfärg utan om det geografiska läget, skriver SD:s Carita Boulwén i svar till debattören Bengt Ericson om partiets syn på flyktingmottagandet.

ANNONS

Bengt Ericsons fixering vid hudfärg är likt många vänsterliberala anhängare slående och säger mer om både honom och dem än om mig och SD. Det enda man pratar om är hudfärg. För min och SD:s del har hudfärgen inte alls med saken att göra.

Nej, utan precis som jag skriver så handlar det om det geografiska läget, inte märkligare än så.

När ett krig pågår i vårt närområde har vi självklart större ansvar och åtagande för flyktingar därifrån än från långt mer avlägsna länder. De ska få hjälp i sitt direkta närområde, inte behöva färdas långt bort ifrån sin familj, släkt och sammanhang till ett land som är både geografiskt och kulturellt avlägset.

Dessutom är det nu till skillnad mot tidigare till största delen kvinnor och barn som kommer, männen stannar kvar för att försvara sitt land. Tidigare har det varit betydande del män, som tagit sig igenom en rad trygga och säkra länder, med det generösa bidragslandet i norr som mål.

Den sedan länge förda ansvarslösa migrationspolitiken har fått förödande konsekvenser för vårt land på många vis. Det har trasat sönder vårt land och även gjort möjligheten att hjälpa Ukraina och andra kringliggande länder, om det skulle behövas, mer begränsad.

Nej Bengt, dina skeva förutfattade meningar gällande mina värderingar och min människosyn kan du behålla för dig själv. Jag är fullt trygg i mina värderingar och är övertygad om att om alla haft de samma så hade det garanterat varit en bättre, finare och en betydligt mer fredligare värld att leva i.

Carita Boulwèn Sverigedemokraterna

LÄS MER:Ska vi inte hjälpa alla flyktingar, SD?

LÄS MER:De flydde kriget – fann tryggheten i Lerkil: ”Hoppas bara det ska ta slut”

LÄS MER:Kungsmässans önskebrunn gav 25 000 till Ukraina

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS