Planen är att nya arenahallen ska byggas söder om nya badhuset på Inlag, ungefär där konstgräsplanen ligger idag.
Planen är att nya arenahallen ska byggas söder om nya badhuset på Inlag, ungefär där konstgräsplanen ligger idag. Bild: Christopher Kullenberg Rothvall

Bygg inte kommersiella lokaler på välfärdens bekostnad

Med dagens osäkra läge både ekonomiskt och säkerhetspolitiskt så uppmanar vi Kristdemokrater i Kungsbacka att övriga partier tar sig en rejäl funderare på om det verkligen är rätt läge att plöja ner 100-tals miljoner i kommersiella lokaler ihop med den planerade arenan.

ANNONS
|

Vi kan alla läsa, höra och känna av den ekonomiska nedgången, de höjda räntorna och den ökade inflationen. Kommunen, invånarna och våra företag står inför en tuffare ekonomisk framtid. Att med dessa nya förutsättningar fortgå med planerna på att bygga en XL-arena med kommersiella ytor är inte god ekonomisk hushållning.

Vi behöver fler hallar och idrottsytor för våra barn och ungdomar, inte bygga kontor, restaurang och andra kommersiella lokaler med våra skattepengar.

Finns det ett tillräckligt stort intresse för kommersiella lokaler så kommer näringslivet bygga dem utan att kommunen står med risken.

Kommunens skattemedel bör i första hand användas för vård, skola och omsorg och inte för lokaler till näringslivet.

ANNONS

Fredrik Kollberg (KD)

Gruppledare

LÄS MER:Arkitekttävling avgör hur nya arenan ska se ut

ANNONS