Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: STEFAN BENNHAGE

Bygg en ny skatepark i Kungsbacka

Varje gång när jag kommer till skateparken och ska skata i Kungsbacka är det små barn som leker.

ANNONS
|

De spelar fotboll mot ramperna och bebisar kryper runt i parken. Det är också cyklar som kör runt men även elsparkar och cyklister mellan 2-14 år.

För det första flyger det bollar, barn cyklar mitt i parken men det är också föräldrar som sitter på boxarna och ramperna och fikar. Detta stör alla skatare i Kungsbacka skatepark och försämrar hur man lär sig och gör det svårare att koncentrera sig.

För det andra är det en lekplats och parkourbana alldeles intill skateparken. Det är väldigt jobbigt för i lekplatsen är det små träflisor som kommer i skateparken och om vi skatare kör på dem kan vi skada oss rejält. I parkourparken är det även ett mjukt underlag som människor river upp och då kommer svarta små små bollar i parken som också gör att vi skatare kan trilla jättehårt.

ANNONS

För det tredje är det väldigt mycket skräp och grus som ligger i bowlen som gör att vi skatare inte kan åka i bowlen. Det är inte heller någon som kommer och städar i bowlen eller parken. Det ligger också en papperskorg precis bredvid bowlen men ingen slänger sitt skräp i den utan allt skräp slängs i bowlen. Det är dessutom väldigt svårt att få ut allt skräp i bowlen eftersom det är ett stort hål i parken.

Nu tycker ni säkert att skateparken är för alla, men vi skatare lägger faktiskt extra pengar för att åka till Göteborg och Varberg. Detta för att få en bättre utveckling i skateboarden. Sammanlagt blir det väldigt mycket pengar i månaden som vi lägger på resor för en bra utveckling. Dessutom är andra skatepark renare och människor plockar upp efter sig när de har ätit och slänger dem i papperskorgen.

Mitt förslag är alltså att bygga en riktig skatepark som bara är för oss skatare. Den behöver dessutom vara bättre utbyggt med större ramper och rails men också endast vara i betong. Dessutom kan sparkcyklarna få den skatepark som finns nu och vi skatare kan vara ifred.

Willma Westeren Warfvinge

ANNONS