Monica Neptun, Liberalerna i Kungsbacka.
Monica Neptun, Liberalerna i Kungsbacka. Bild: Daniel Blomqvist

Biblioteken ska bli en träffpunkt

Vi liberaler vill att våra bibliotek skall bli kulturcentrum, en träffpunkt och en plats, där alla kan ta del av kunskap, information utifrån, ett brett utbud av böcker, konst, utställningar och teatrar, en levande mötesplats i tiden. Det skriver tre liberaler.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vi liberaler ser gärna att målen för kulturpolitiken utgår från frihet, mångfald och kvalitet. Ett öppet samhälle behöver litteratur, konst och andra kulturella uttryck som ibland underhåller, ibland tydliggör, ibland förklarar och ibland provocerar eller utmanar. En liberal kulturpolitik är en garant för kulturell mångfald, samtidigt som kulturarvet hålls levande.

Vi liberaler i Kungsbacka vill se ett levande bibliotek med bred kompetens och ett brett utbud. Skolbibliotekens roll är otroligt viktig för att ge alla unga möjlighet /chans att ta del av vårt kulturarv, att få utmanas i sina tankar och få upplevelser utöver det som sker i vardagen.

Vi liberaler vill att alla våra kommuninvånare skall få möjlighet att fylla sin fritid med den kraft som kulturkunskap ger oss.

Monica Neptun (L)

Ingrid Åkesson Hoffman (L)

Birgitta Gustafsson (L)

ANNONS