Roger Larsson, Kungsbackaborna. Arkivbild.
Roger Larsson, Kungsbackaborna. Arkivbild. Bild: Kajsa Sjölander

Backa frågan och informera hemtjänsttagarna

Vad vi vänder oss emot är att ingen av de som berörs av beslutet, hemtjänsttagarna, har fått någon information, ej heller frågan vad de tycker om eventuell förändring, skriver Roger Larsson, Kungsbackaborna.

ANNONS

Svar till Hravn Forsne (M), 23/8.

Låt oss en gång för alla fastställa att partiet Kungsbackaborna och jag ej ifrågasätter matens kvalité eller smak. Det handlar om sättet som det införs på och okunskap om och i så fall hur det påverkar dem vi finns till för, hemtjänsttagarna. Beslutet kom till efter ett sparbeting på 7 miljoner och har inget med argumenten i insändaren att göra. Allt i denna insändare är en efterhandskonstruktion som stöd för beslutet.

Vad vi vänder oss emot är att ingen av de som berörs av beslutet, hemtjänsttagarna, har fått någon information, ej heller frågan vad de tycker om eventuell förändring. En mängd andra, politiker, tjänstemän och representanter från olika föreningar, har fått information och några har även fått vara med och provsmaka. Alla dessa har en sak gemensamt, de kommer inte, under överskådlig tid, att beröras av beslutet dvs. övergången från varm till kall mat.

Nej backa frågan, informera hemtjänsttagarna och låt var och en av dem avgöra frågan hur de vill ha sin mat levererad. Varm mat en gång om dagen eller kall mat en gång i veckan. Det har vi råd med i dagsläget, när budgeterad vinst på 70 miljoner blev 470 miljoner i bokslutet.

Vidare så handlar frågan inte bara om varm eller kall mat. Daglig möte för den ensamma äldre innebär mycket personligen och dessutom får vi kollen på att allt står rätt till med den vi besöker.

Roger Larsson, Kungsbackaborna

LÄS MER:Varför sa ni inte nej när ni hade chansen?

LÄS MER:Vi satsar på varmast mat

LÄS MER:Politikerna fick smaka hemtjänstmaten: ”Lätt att lyssna på hörsägen annars”

ANNONS