Är det så här ni väljare vill ha det?

Det är jätteviktigt att jobba framåt säger ordf i vård&omsorg Hravn Forsne. Självklart, men hur ska det sluta? Allt ska försämras, det kommer inte att bli en dans på rosor att bli gammal i vår rika kommun.

ANNONS
|

Barn och vänner kommer att bli skyldiga att ta hand om sina äldre och sköra. Hur ska detta funka i verkligheten? Lätt att kasta ur sig. Digitala lösningar? Menar man planeringen? Kan bara hoppas att sådant funkar sedan lång tid tillbaka, eller?

Försämrad välfärd, vadå välfärd att duscha en gång i veckan, inte komma ut, ingen trygg tillsyn med mera. Har tidigare pratat om att intagna på våra anstalter har det bättre än äldre i omsorgen i Kungsbacka. De får frukost, varm lunch och middag varje dag och efterrätt på söndag. Frisk luft och regelbunden tillsyn. Maten är vällagad och jättegod. Omsorg och vård dessutom, men dom sitter inlåsta ibland, men det gör ju även våra äldre. Behöver inte betala för detta, det gör vi skattebetalare.

ANNONS

Problemet är vad som är fel? Varför funkar inte omsorgen i Kungsbacka? Ett studiebesök i grannkommunerna Varberg och Halmstad. Halmstad har Sveriges högwt rankade hemtjänst, och Varberg på en sjätteplats. Kungsbacka hittar vi på 74:e plats. Fokuserar man inte på rätt saker? Frågetecknen är många. Vi behöver jobba på ett annorlunda sätt kommer man på nu.

Fokus på människan och värna om dom äldre har vi alltid pratat om i Kungsbackaborna. Det viktigaste är människan. Hur kan ni majoriteten i nämnden för vård&omsorg (notera: vård och omsorg) tillåta att rösta igenom detta förslaget? Vad har ni för människosyn? Bryr ni er inte om dom äldre och svaga? Fy skäms på er!

Roger Larsson ledamot i Fullmäktige

Janne Heimbrand ledamot i Fullmäktige

Mats Ståhlberg ordf Kungsbackaborna

Christer Perfjell vice ordf Kungsbackaborna

ANNONS