Nyttjandet av droger skapar stora sociala problem, skriver insändarskribenten.
Nyttjandet av droger skapar stora sociala problem, skriver insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Är det du som finansierar de kriminella gängen?

Återigen har Kungsbacka-Posten rapporterat om polisens tillsyn på 15 krogar i Kungsbacka där man hittar spår av kokain på toaletterna hos tio av 15 krogar.

ANNONS
|

Det finns alltså personer som tycker att kokain är en trevlig partydrog, men tänker uppenbarligen inte på konsekvenserna. Polisen kan ju vid misstanke göra tester.

För det första är det kriminellt att ta olagliga droger. Ringa narkotikabrott är ett brott. Att få ett strafföreläggande efter en utekväll är inte så trevligt. Att bli anmäld till socialtjänsten är väl inte heller så kul. Som ordförande i Individ & Familjeomsorgs individutskott ser jag ärenden där nyttjande av droger, bland annat kokain, skapat stora sociala problem.

När man söker vissa jobb kommer narkotikabrottet att synas om de begär utdrag ur brottsregistret.

Kokain är också beroendeframkallande och regelbundet nyttjande kan ge ett antal sjukdomsbesvär som hjärtinfarkt och stroke.

ANNONS

Men det värsta för samhället är att köp och nyttjande av kokain finansierar den stora gängkriminaliteten i Sverige. Bara för att Kungsbacka hittills sluppit skjutningar så innebär det inte att gängens verksamhet inte finns här.

Var tror man kokainet kommer ifrån?

Kokainet och andra droger som köps, till exempel tramadol, kommer finansiera ytterligare brottslighet.

Vill man det för att få en kick på en helgen?

Är det du som finansierar de kriminella gängen?

Tommy Rydfeldt (L)

Ordförande i Nämnden för Individ och Familjeomsorg

ANNONS