Besvikelse och förståelse hos studenterna: ”Lite torftigt”

Även om uppoffringarna är stora och studentdagen blir annorlunda i Kungsbacka än vad många hade hoppats, tar ungdomarna torsdagens besked med fattning.
– Det blir lite torftigt men vi får en student i alla fall, säger eleverna som vi talat med.

ANNONS
|
Fixar studentfirandet så gott det går. Saga Sernekvist på Lindelv, Oliver Carlbom från Beda Hallbergs och Ebba Wellergård på Aranäsgymnasiet.
Fixar studentfirandet så gott det går. Saga Sernekvist på Lindelv, Oliver Carlbom från Beda Hallbergs och Ebba Wellergård på Aranäsgymnasiet. Bild: Malin Vive

Årets blivande Kungsbackastudenter är besvikna men visar ändå god min när de tar emot beskedet från skolledningen på torsdagen.

Utan festligheter, varken finlunch med rektor eller studentflak och med bara två väntande familjemedlemmar på skolgården är läget långt ifrån vad de hade hoppats på.

– Det är lite blandade känslor. Det här är ju en dag man har sett fram emot hela sitt liv, och så kan man inte fira, säger Olivia Corneliusson på Drottning Blankas gymnasium.

Olivia Corneliusson.
”Klart att vi är lite besvikna,” säger Olivia Corneliusson. Hennes klass på Drottning Blankas gymnasium i Kungsbacka försöker nu hitta andra smittsäkra sätt att fira studenten. Bild: Privat

– Man är ju besviken, men samtidigt förstår man att situationen är som den är. Men jag hade ju hoppats att vaccineringen hade tagit fart och att vi skulle kunna fira studenten på riktigt.

ANNONS

Hade hoppats

Likadant resonerar eleverna på Aranäsgymnasiet. De har fått lägga om planeringen och har kryssat mellan förbud och rekommendationer för att hitta tillåtna sätt att fira och ha trevligt.

– Klart vi hade hoppats på att restriktionerna skulle släppa. Vår klass hade samlat ihop pengar för att åka studentflak eller buss men nu ska vi använda pengarna till något annat i stället, säger Ebba Wellergård.

– Jag är ändå tacksam att skolledningen försöker göra det bästa av situationen.

Oliver Carlbom på Beda Hallbergs gymnasium berättar att de försöker ordna trevligt så gott det går:

– Vi hade en 50-dagarsfest häromdagen när det var femtio dagar kvar till studenten. Och vi kommer ordna något till mösspåtagningen också.

– Sedan får vi se om vi kan ha någon slags bal, men det är inte säkert, säger han.

Försöker göra det bästa

Saga Sernekvist går i avgångsklass på Lindälvsgymnasiet och är ordförande för elevkåren. Hon berättar att de hade planerat för en jättebal med alla skolans avgångselever, men den fick ställas in.

– Det känns ju lite tråkigt när det enda man kan ordna är en glest befolkad sal med bara fyra personer på varje bord och ingen dans. Det är inte mycket till studentbal, säger Saga.

ANNONS

Lite festligheter kommer det ändå bli på studentdagen:

– Champagnefrukost hoppas vi kunna ha. Vi försöker göra det bästa av situationen.

– Vi får en student i alla fall.

ANNONS