Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild: Lars Alexi/Göteborgs-Posten.
Arkivbild: Lars Alexi/Göteborgs-Posten.

Vill du betala för Greklands skulder?

Stödet är alltså för att rädda en dalande euro, en valuta som Sverige inte ens använder sig av. Att rösta för stödpaketet är som att skriva på ett avtal utan att läsa det finstilta, skriver företrädare för Medborgerlig Samling Väst.

Den 24 mars röstar riksdagen om EU:s stödpaket. Då avgörs det ifall Sverige ska skuldsättas med ytterligare 150 miljarder kronor. Detta stödpaket uppges ge behövlig hjälp till utsatta länder i EU på grund av de problem som covid-19 skapat. Detta är dock inte hela sanningen. Långt ifrån…

Stödpaketet innebär att många miljarder av svenska skattepengar skänks till andra länder, främst i södra Europa. Men lån kommer också att tas upp, vilket gör att generationer av svenskar kommer att få betala för detta under årtionden framöver. Svenska skattemedel går alltså direkt till andra länder, inte till behövande företag och privatpersoner i Sverige.

Den kris som sägs ha uppstått på grund av corona uppstod långt tidigare. Länder med svaga ekonomier hotar eurons värde, länder som Grekland, Spanien, Italien med flera. Stödet är alltså för att rädda en dalande euro, en valuta som Sverige inte ens använder sig av. Att rösta för stödpaketet är som att skriva på ett avtal utan att läsa det finstilta.

Medborgerlig Samling säger bestämt Nej till detta stödpaket. Svenska folkets allmänna medel ska gå till svenska angelägenheter, inte till misskötta ekonomier runt Medelhavet. Om Du vill göra din röst hörd, göra vad du kan för att stoppa denna skuldsättning, sätt press på dina folkvalda riksdagspolitiker från din region. Och skriv på för folkomröstning om denna fråga inne på Medborgerlig Samlings hemsida.

Ola Billing

Mathias Bjerstaf

Tobias Frideson

Christian Lundqvist

Medborgerlig Samling Väst