Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Annika Karlbom
Bild: Annika Karlbom

Vi själva måste lägga sista pusselbiten

Att lämna Covid-19 med 2020 bakom oss var nog en av de högsta önskningarna för oss alla. Men tyvärr inte bara fortsatte smittspridningen, utan accelererade, och vi har fortsatt en mycket ansträngd situation inom vårdens, skriver företrädare för Sverigedemokraterna.

Att lämna Covid-19 med 2020 bakom oss var nog en av de högsta önskningarna för oss alla. Men tyvärr inte bara fortsatte smittspridningen, utan accelererade, och vi har fortsatt en mycket ansträngd situation inom vården.

Sveriges coronastrategi har kritiserats hårt, både från andra länder och från experter inom landet. Och det går inte att bortse från det faktum att Sverige sticker ut i antal sjuka och döda jämfört med våra nordiska grannländer.

Vi i Region Halland har ansvar för våra invånare, för att säkra tillgången till god vård samt för våra medarbetare. Vi måste göra allt vi kan för att minimera smittspridning och överbelastningar på våra sjukhus.

Vid skolstarten i höstas lämnade vi i SD så in förslag om att uppmana Hallandstrafiken att rekommendera munskydd i kollektivtrafiken som en ytterligare åtgärd. Men blev nedröstade av samtliga partier.

Munskydd är inget nytt i kampen mot epidemier, även om det kan verka så med anledning av de diskussioner som förts, utan har använts över hundra år. Men enligt Tegnell saknas tillräckliga studier. WHO uppmanade i somras regeringar att uppmuntra till munskydd. Men Tegnell höll fast vid att det inte passade den svenska strategin. Och just inställningen till munskydd är en del av kritiken Sverige fått.

Först vid årsskiftet fattade FHM så beslut om nytt allmänt råd gällande munskydd i kollektivtrafiken.

Vi tänker inte spekulera i hur den saktfärdighet i beslut som detta har påverkat smittspridningen, men menar att vi i regioner och kommuner ibland själva måste lägga den sista pusselbiten som saknas när stat eller myndighet inte förmår.

Carita Boulwén, gruppledare

Stina Isaksson, vice gruppledare

Sverigedemokrater Region Halland

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.