Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Vi måste stoppa sexualbrotten

Straffen måste skärpas, och skolan måste lära ut mer inom ämnet sexualitet, samtycke och relationer, skriver signaturen Elina.

Det är sällan en person kan känna sig säker när den går ute på gatan eller i stan. Det är väldigt synd att en människa inte känner att den ska kunna gå från sitt jobb till sin lägenhet utan rädslan att något kommer hända. Detta måste förändras nu!

BRÅ (Brottsförebyggande rådet) uppskattar enligt organisaitonen Wonsa (world of no sex abuse) att det händer runt 250 våldtäkter per dag, 30 000 våldtäkter och 90 000 sexuella övergrepp per år! Och tyvärr är det bara I Sverige. Detta är absolut inte okej någonstans, och det mest chockerande är att vissa folk inte bara kan låta andra vara utan tänker att dom kan ge sig på människor när och hur dom vill. För att hjälpa till när man ser någon bli utsatt för sexuellt övergrepp så ska man gå fram och stoppa detta så fort som möjligt och även ringa polisen.

För det första tycker jag att man borde satsa mer på att stoppa våldtäkter och sexuella övergrepp istället för att fokusera på mindre brott. Såklart förstår jag att alla brott är viktiga på sitt egna sätt och behöver också hanteras men jag tycker att man borde uppmärksamma just sexualbrott lite extra. För det andra tycker jag att det borde bli längre straff för sexualbrott, just nu så är det bara 3-6 år vilket jag tycker är helt orimligt. En våldtäkt är en våldtäkt och det borde inte finnas någon rank på om den är grov eller inte. Tänk bara på personen som utsattes för detta och hur traumatiserad den måste vara.

Slutligen för att stoppa att någon blir en våldtäktsperson så kan man börja med att lärarna lär ut hur fel och hemskt det är med våldtäkt och att det är traumatiserande för personen som blir våldtagen. Skolan MÅSTE lära ut mer inom ämnet sexualitet, samtycke och relationer annars kommer eleverna aldrig få en riktig uppfattning av att sexualbrott är en hemsk sak. Man kan även höja straffet för våldtäkt för då kommer färre personer att våldta för att dom kommer att vara rädda för att hamna I fängelse.

Snälla, låt vårt samhälle förändras och bli bättre så att alla kan leva i ett tryggt Sverige.

Elina

LÄS OCKSÅ: Cyklande man blottade sig för kvinnor i Kungsbacka – nu kommer domen

LÄS OCKSÅ: Efter sommarens sexualbrott mot barn i Kungsbacka – nu startar rättegången

LÄS OCKSÅ: Mardrömmen blev verklighet för Martina: ”Straffad för livet”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.