Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild: Rebecka Kvint.
Arkivbild: Rebecka Kvint.

Verklighetens bostadssituationen i Kungsbacka

Vi socialdemokrater hade gärna sett att vi fått fler lägenheter byggda för att börja minska antal köande i den årligt ökande bostadskön, skriver Renée Sylvan (S).

Socialdemokraterna har ställt en fråga i Byggnadsnämnden om hur många bostäder som faktiskt byggs under ett år i Kungsbacka kommun.

Som säkert är bekant för de flesta så har Kungsbacka under decennier varit en växande stad. För att möta behovet av nya bostäder har kommunen som plan att det skall färdigställas 500 bostäder per år. Dessa bostäder planeras runt om i hela kommunen i större och mindre projekt. Dock tar ett planarbete flera år att genomföra och riskerar att dra ut på tiden. Sedan tar ofta större områden flera år att bygga. Hur ser då denna redovisning ut?

Ett flertal planer är på gång bland annat Björkris ll samt Anneberg med blandad bebyggelse i form av flerfamiljshus samt radhusmodeller inom vårt centrum-område. Planeringen gäller även norrut mot Särö området samt söderut i Åsa och Frillesås, visst låter det mycket men hur ser det ut i verkligheten ? Jo, antal redovisade bostäder för år 2020 som vi från (S) nu fått fram avser 317 lägenheter varav 149 st är en -och två bostadshus och 168 stycken lägenheter i flerbostadshus. Av dessa är 147 stycken 1-3 rum och kök samt 168 stycken består av 4-9 rum ock kök.

Visst kan vi förstå att allt kanske inte kan genomföras som (byggherren) planerar för, men detta är inte acceptabelt över tid. Vi socialdemokrater hade gärna sett att vi fått fler lägenheter /boende byggda för att börja minska antal köande i den årligt ökande bostadskön.

Renée Sylvan (S)

Ledamot Byggnadsnämnden