Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Vart ska ungdomen ta vägen?

”En korridor med nio små rum i Fyrens källare är ingen rimlig ersättningslokal, det är ett hån mot alla ungdomar!”, skriver Ung Vänsters ordförande i ett inlägg om nedläggningen av Elektronen.

Elektronen är en ungdomsgård, eller som kommunen kallar det, en ”mötesplats för ungdomar” i Kungsbacka. Här kan ungdomar testa på många olika saker såsom konst, musik och annan kultur. Men Elektronen är mer än ett kulturellt centrum för ungdomar, det är en plats man träffar andra, bygger vänskaper, delar intressen och mycket annat. Elektronen samlar upp intressen som är för små för att ha en egen förening eller lokal, vilket är ett viktigt sätt för ungdomar att uttrycka sig. Utöver allt det är Elektronen också en tillflyktsort för ungdomar som vill komma bort från sina familjer, och det är det nog många som vill göra efter mer än ett år av pandemin.

LÄS MER: Hög tid att låta våra ungdomar få ett kulturhus

Beskedet att Elektronen skulle rivas kom som en chock för oss! Att Allianspolitikerna passar på att göra en sådan vräkning av oss ungdomar under pandemin när allas ögon är riktade åt annat håll, är inte bara lite magstarkt och fulspel. Bara detta visar hur mycket Allianspolitikerna i kommunen inte bryr sig om ungdomar och deras kultur; Men om inte det var illa nog så har de inte ens gett oss någon ersättningslokal. En korridor med nio små rum i Fyrens källare är ingen rimlig ersättningslokal, det är ett hån mot alla ungdomar!

LÄS MER: Ungdomshuset Elektronen rivs – flyttas till korridor på Fyren

Fyren är en fin och bra lokal men den används till bristningsgränsen som det är, och det är ingen plats som ungdomar kan kalla sin egen. Fyren har inte heller de öppna ytor som gör Elektronen så bra som gemenskapsplats. Det finns andra ”mötesplatser” i Kungsbacka kommun, men ingen av dem ligger lika lokalt eller nära gymnasierna som Elektronen gör. Därför är vårt krav att en ersättningslokal måste ligga lika centralt som Elektronen gör nu och ha samma stora öppna ytor och scener som Elektronen hade.

Vi kommer ta kampen mot Allianspolitikernas ungdomsfientliga politik och kräver att vi ungdomar får en tillfredsställande ersättningslokal!

Engagerar detta dig också, kontakta oss för samarbete eller gå med oss i Ung Vänster.

Markus Rüdén, ordförande Ung Vänster Kungsbacka

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.