Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Christer Olofsson
Genrebild. Bild: Christer Olofsson

Var står våra kommunala partier gällande A-traktorer och mopedbilar?

Om antalet A-traktorer har tredubblats på ett år och olyckor sexdubblats på ett år - vilken prognos har ni på närmaste tioårsperioden?

Enligt Teknikens värld ökade olyckorna med 567 procent under 2020 och ökningen fortsätter. 36 000 A-traktorer i Sverige kan vara en stor Dodge Ram eller en Volvo V70. Det krävs ett vanligt moppekörkort för att få köra, inte en gedigen förarutbildning. Är det här det fattas beslut?

Det är de kommunala partierna som utser våra riksdagsmän och den politik som de skall driva. Det är ni politiker som kan påverka direkt vad som skall ske. Önskar ni att vi skall ha nuvarande 30 km där två eller fler förare mellan 15 och 18 år kör efter varandra på vägar till Onsala, Hällingsjö, Fjärås. Och sedan är det buss följd av lastbil som gör omkörningar omöjliga utan stora risker.

Eller ett alternativ att de får köra med samma hastighet som alla andra men kräver ett vanligt körkort? Eller är ett alternativ att förbjuda dessa fordon?

Förr blev vissa långsamåkande förare bötfällda för att de körde för sakta, hur försvann den regeln? Min åsikt är att vi ska inte ha denna riskabla utveckling på våra vägar! Om antalet A-traktorer har tredubblats på ett år och olyckor sexdubblats på ett år - vilken prognos har ni på närmaste tioårsperioden? Vilka hastigheter skall vi ha – 30 km på alla vägar utom motorväg? Kör gärna 70 eller 90 alternativt ett förbud.

Men till våra kommunpolitiker, stick inte huvudet i sanden utan se till att ni gör någonting. Och till Kungsbackapartiet: var en blåslampa på de etablerade riksdagspartierna eftersom de kommunala partierna är direkt ansvariga för sitt respektive partis ställningstaganden. Det är den demokrati vi har.

Gärna direktval som England

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.