Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vår arena hotar inte välfärden

Lokala partiet Kungsbackaborna stöttar max-alternativet när det gäller arenabygget. Och det hotar inte vård, skola och omsorg, skriver de.

Kungsbackaborna stödjer Kommunstyrelsens beslut på ny arena, dvs Large-alternativet. Ett beslut som även stöds av majoriteten av Moderata ledamöter i Kommunstyrelsen. Eck, Söderberg och Philipson väljer avsiktligt att feltolka utredningens förslag, som vårt stöd och Kommunstyrelsens beslut grundar sig på. Det skulle kännas bra om ni i den fortsatta debatten kunde vara överens med Kungsbackaborna vad som ligger till grund för val av storlek på arenan dvs. att byggkostnaden är beräknad till 517 miljoner för Large och 270 miljoner för Small, driftskostnaden är lika för båda alternativen dvs 18.3 miljoner, samt att avskrivningstiden är 34 år.

LÄS MER: Tunga moderaterna vill se billigare arena: ”Kan inte riskera pengarna”

Kungsbackaborna vidhåller att 1030 nya årsarbetskrafter jämfört med ert alternativ 260 genererar mer intäkter till kommunen. Ni skriver i er debattartikel att det kostar 400 miljoner, det är väl tvärtom. Ökning av årsarbetskrafter genererar mer skatteintäkter och inkomster i vår kommun?

LÄS MER: Rent vansinne att investera 700 miljoner kronor i en evenemangshall

Uppförandet av en arena blir en naturlig del för utvecklingen av kultur, fritid och hälsa i en kraftigt växande kommun. Det innebär inte att det sker på bekostnad av ett minskat ansvar för övriga nödvändiga verksamheter såsom skola, vård och omsorg.

Kungsbackaborna

David Gunvik, Roger Larsson, Ulf Hellgesson

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.