Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ermin Skoric, Socialdemokraterna. Bild: Pressbild
Ermin Skoric, Socialdemokraterna. Bild: Pressbild

Välfärden måste stärkas på bred front

Våra äldre har varit med och byggt upp vår vackra välfärdsdemokrati och förtjänar inget mindre än det bästa vi förmår att ge, skriver Ermin Skoric, Socialdemokraterna.

Välfärden, inte minst inom äldreomsorgen, måste stärkas. Vi, socialdemokrater, tycker att en prioriterad fråga är att säkerställa en stark kompetensförsörjning som innebär nya medarbetare som vill och kan arbeta inom de kontaktnära yrken samtidigt som vi skapar de bästa möjliga förutsättningarna för systematiskt kvalitetsarbete i kärnverksamheten i ett led att utveckla verksamheten kontinuerligt. För att detta ska ske måste satsningar göras på bred front.

Regeringen meddelade i början av juli att Socialstyrelsen får i uppdrag att inrätta ett Nationellt kompetenscentrum vid myndigheten med fokus på äldreomsorg. Det är ett mycket välkommet besked som kommer göra stor nytta för äldreomsorgen. Det blivande Nationella kompetenscentrum kommer vara ett viktigt stöd vad gäller erfarenhetsutbyte, beprövad erfarenhet, forskningsinsamling samt samverkan mellan olika aktörer m.m.

Socialdemokraternas fokus ligger på att värna och utveckla äldreomsorgen i sin helhet och säkerställa att skattemedel går till verksamheten och stannar där. Den kommande satsningen nationellt ska också avspegla sig i vår kommuns arbete. Vår målsättning är att lyfta kvalitén inom äldreomsorgen i Kungsbacka kommun. Våra äldre ska mötas med respekt och få den omsorg samt hälso- och sjukvård som de behöver. De har varit med och byggt upp vår vackra välfärdsdemokrati och förtjänar inget mindre än det bästa vi förmår att ge.

Ermin Skoric (S)

Ledamot i nämnden Vård och Omsorg, kommunfullmäktigekandidat

LÄS OCKSÅ: M och L: Hur går era diskussioner i maktens korridorer?

LÄS OCKSÅ: Demokratin i vår tid

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.