Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Upprörande hur det går till i vårt land

Driftiga, skötsamma människor utvisas på absurda grunder, skriver Annika.

Nyhetsartikeln om Alexander och Migrationsverkets beslut i Kungsbacka-Posten 25 augusti visar hur Sverige fungerar i verkligheten år 2022. Här har vi en skötsam kille som bott i Sverige sju år. Har utbildat sig i Sverige, lärt sig svenska, jobbat och försörjt sig på egen hand, skaffat sig vänner.

När jag läser fortsättningen blir jag upprörd hur det går till i vårt land. Det är nämligen inte första gången jag läser om liknande händelser. Det handlar om driftiga skötsamma människor som Migrationsverket ska utvisa på grund av helt absurda grunder. För Alexander handlar det om att han sökte och fick ett nytt jobb som inköpsansvarig, som Ica Maxi annonserade via sin webbplats samt Facebook.

Enligt Migrationsverkets regler uppfyller denna typ av platsannonsering inte deras krav för arbetstillstånd, så med detta sagt har alltså Migrationsverket beslutat att eftersom jobbannonsen gick ut på företagets webb och Facebook betraktas den som ogiltig för att Alexander ska kunna få permanent uppehållstillstånd, och utvisning står för dörren.

Tror knappt man läser rätt, hur absurt och galet är inte detta! Det är alltså annonseringen av jobbet som avgör att Alexander inte ska få stanna i Sverige om jag förstår artikeln rätt. Det är i såna här sammanhang man skäms över Sverige. Hur kan en myndighet ens resonera på detta sättet, skicka ut människor som bott här länge och inte begått något som helst olagligt.

Vad gör Migrationsverket åt det klientel som kommer hit och begår brott efter brott, ej intresserade av varken integrering eller jobb, bygger upp kriminella organisationer och skjuter till höger och vänster på gator och torg? En klapp på axeln och stoppar huvudet i sanden verkar det som. Här läser man inte om några utvisningar. Tror inte det är sant hur det går till i detta landet. Det är ofta jag läst i nyheter att skötsamma människor ska utvisas, bedrövligt!

Hoppas innerligt att Alexanders arbetsgivare och vänner samt advokat kan göra allt som går för att rättvisa ska ske.

Annika

LÄS OCKSÅ: Flydde krigets Kharkiv – ställer ut i Kungsbacka: ”Väldigt glad”

LÄS OCKSÅ: Svitlana flydde från kriget i Ukraina – har nu fått jobb

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.