Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tåg ska stanna i Åsa och Frillesås

”Ett stopp även i Frillesås skulle inte bara vara bra för miljön utan bli en ordentlig tidsvinst för den som pendlar norrut”, det skriver Liberalernas Tommy Rydfeldt och Hanna Schölander.

Liberalerna har länge drivit att alla tåg som kan ska stanna i Åsa. En majoritet har sagt nej till stopp för de flesta av Öresundstågen. Så dem susar bara förbi. Men till slut fick vi igenom att från december 2021 stannar Öresundstågen i Åsa på helgerna. Vi är glada men inte nöjda.

Trots pandemin i början av 2022 visade en räkning i våras att 10 personer klev av- och på vid varje stopp på helgen. En bra början som visar att det finns behov. De flesta åker mot Göteborg och populärast är att åka till Göteborg på förmiddagen och hem på kvällstid.

Men även på vardagarna behöver Öresundstågen stanna. Alla som kan. Det har fungerat på helgerna och vi är övertygade om att det även skulle gå på vardagarna. Möjligen svårast i rusningstrafik då det finns många tåg på banan, men låt Trafikverket titta på det.

Förutsättningarna borde dessutom vara bättre nu att övertyga politiker söderut då vi har en enig kommunstyrelse i Kungsbacka bakom oss.

Ska vi klara omställningen till ett hållbart Sverige måste tågtrafiken utvecklas ytterligare.

Därför driver Liberalerna frågan om en station i Frillesås. På förslag från Liberalernas kommunalråd Monica Neptun har kommunstyrelsen gett kommundirektören i uppdrag att ta fram underlag för diskussion med Region Halland, Hallandstrafiken och Trafikverket.

Från 2026 ska ett tredje tågsystem starta med stopp bl.a i Väröbacka och Åsa. Ett stopp även i Frillesås skulle inte bara vara bra för miljön utan bli en ordentlig tidsvinst för den som pendlar norrut.

Tommy Rydfeldt (L)

Ledamot i Hallandstrafikens styrelse

Kandidat kommunfullmäktige

Hanna Schölander (L)

Kandidat region & riksdag

Boende i Åsa

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.