Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svar om Expressbussar från Onsala

Tåg är mer pålitligt än bussar. Det är anledningen att Västtrafik prioriterar matarbussar framför Expressbussar, skriver Västtrafik i ett inlägg om kollektivtrafiken i Onsala.

Tack för din insändare. Vi håller med dig om att en stärkt kollektivtrafik kan få fler att resa hållbart och minska antalet bilar på vägarna.

Vi har förståelse för att man som resenär vill ha en snabb kollektivtrafik med få byten. Att kunna erbjuda snabba expressbussar från olika ytterområden in till centrala Göteborg är ett önskemål vi ofta får.

Idén bakom trafikupplägget i Onsala är att busstrafiken ska mata till pendeltåget från Kungsbacka, som i sin tur är den snabba länken in till Göteborg. Bedömningen som vi gjort är att det är mer pålitligt för resenärerna att resa med pendeltåget från Kungsbacka än att resa med en expressbuss på E6:an, där köbildning och störningar med förseningar som följd, oftare uppstår. För att det här ska fungera bra för er resenärer är det viktigt att bytena är smidiga, vilket vi ständigt ser över och försöker utveckla.

Vi är tacksamma för alla synpunkter vi får in och tar med oss dessa inför kommande trafikförändringar. Har ni fler idéer på hur vi kan förbättra vår trafik är man varmt välkommen att kontakta vår kundservice, via vår hemsida eller på 0771-41 43 00.

Henrik Kjellberg, Västtrafik

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.