Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som folkvalda behöver vi invånarnas förtroende

Liberalerna anklagar oss för att blivit ett populistiskt parti, vilket inte kan vara mer fel, skriver Helén Ung Le (S) i en replik.

Svar till Liberalerna, 16/7.

Jag delar liberalerna uppfattning att väljarna ska få möjlighet att välja efter partiernas politik och att man ska respektera partiernas olikheter. Däremot stödjer jag inte hur Liberalerna försöker trycka ner ledamöter i stället för att bemöta de politiska frågorna. Som ordförande för Socialdemokraterna i Kungsbacka är jag stolt och står bakom mina partikamrater.

Liberalerna anklagar oss för att blivit ett populistiskt parti, vilket inte kan vara mer fel. Som folkvalda politiker behöver vi invånarnas förtroende, partierna måste vara trovärdiga och leva som man lär. Så låt mig vara tydlig…

Socialdemokraterna under många år arbetat för 50 % hyresrätter i större områden för att fler ska ha möjlighet att leva och bo i Kungsbacka. Liberalerna påstår sig vara originalet, trots att dom tillsammans med C, Kd och M styrt Kungsbacka i många år, ser vi hur bostadskön blir allt längre och längre.

Liberalerna lyfter frågan om Riksbyggen. Som politiker i Kungsbacka kommun styr vi inte över Riksbyggen, vi kan däremot ändra på hur kommunen hanterar byggandet i Kungsbacka och aktivt köpa in mark till bostäder. Så jobbar ett parti med trovärdighet för invånarna i Kungsbacka.

Vi var även då tydliga med att vi inte stod bakom den stora höjningen till kommunalråden. Vi har inte fått gehör och kommer därför fortsätta att driva dessa frågor. Arvodesberedning jobbar på uppdrag av fullmäktige, därför valde vi att lägga en motion om att sänka kommunalrådens arvoden i fullmäktige i stället för i arvodesberedningen. Så jobbar ett parti med trovärdighet för invånarna i Kungsbacka.

Socialdemokraterna la i juni ett eget budgetförslag för 2023 med bl.a. satsningar på elevhälsan, ökad grundbemanning och särskilda lönesatsningar. Detta är investeringar vi måste gör nu, vi måste investera i våra unga och vår personal för att säkra framtiden. Så jobbar ett parti med trovärdighet.

Låt oss respektera varandra olikheter och låt invånarna avgöra valet 11 september.

Helén Ung Le, Ordförande Socialdemokraterna i Kungsbacka

LÄS OCKSÅ: M och L: Hur går era diskussioner i maktens korridorer?

LÄS OCKSÅ: Socialdemokraterna har blivit ett populistiskt parti

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.