Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: STEFAN BENNHAGE
Arkivbild. Bild: STEFAN BENNHAGE

Sluta gnäll – se möjligheterna!

Det finns ett stort ansvar hos individen att ta de chanser som finns; att utbilda sig och göra sig anställningsbar, skriver Tomas Thorvaldsson.

Det är ingen hejd på allt elände vi överöses med i media. Och självklart är det hemska scener från krigets Ukraina. Men om vi bara ser på lilla Sverige så har vi faktiskt massor av möjligheter om vi bara vill se dem.

Inom vården ligger antalet per capita av legitimerade läkare, sjuksköterskor och barnmorskor bland de högsta inom EU, staten skjuter till mångmiljardbelopp varje år (nu senast miljardsatsning på utökning av vårdplatser), regionerna går med miljardvinster efter extrasatsningar från staten och höga skatteuttag. Från vården kommer det årliga gnället om arbetsbelastning, dåliga löner, arbetsvillkor etc. som mirakulöst alltid löses om de bara får mer betalt. Vi har hört det förut! Effektivisera! Resurser finns, det behövs inga nya.

Inom utbildningen har en skola i Kungsbacka förbättrat sina resultat markant genom att satsa på legitimerade lärare och pedagoger och fokusera på undervisningen. Vem hade kunnat tro det? All forskning visar detta självklara samband. Kringresurser kan nog vara bra men glöm inte grunduppgiften; utbildning!

Arbetslösheten är hög. Samtidigt skriker industri, skola och vård efter personal. Det pågår en högteknologisk omvandling i en omfattning som aldrig förr. Inom fordonsbranschen, energiframställning, grön teknologi och så vidare. Möjligheterna är oändliga för den som är utbildad och kan.

Det finns ett stort ansvar hos individen att ta de chanser som finns; att utbilda sig och göra sig anställningsbar. Ta den!

Tomas Thorvaldsson

LÄS OCKSÅ: Dela inte ut bonusar – sänk kommunalskatten

LÄS OCKSÅ: Kungsbackaskolan har flest sökande per plats i Göteborgsregionen

LÄS OCKSÅ: Kungsbackas gymnasieelever skolkar minst i Halland

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.