Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

S: Vi vill införa en demokratidag

Vi måste samtala om vikten av demokrati och attrahera nya generationer samhällsmedborgare att engagera sig och bidra till det demokratiska samtalet, skriver företrädare för Socialdemokraterna.

För ett hundra år sedan, 1921, togs beslutet i riksdagens andrakammarsal som skulle innebära något historiskt för Sverige. Beslutet som togs innebar att kvinnor och män nu kunde rösta tillsammans för första gången och den moderna demokratin såg dagens ljus. Vi har sedan dess format och utvecklat förutsättningar genom demokratin som för oss alla har inneburit möjligheten att leva fritt, utveckla samhället genom politiska samhällsidéer och värna om vårt gemensamma samhällskontrakt. Demokratin är den främsta samhällsmodellen vi har. Men vi måste ta tillvara möjligheten att reflektera över vad demokratin betyder för oss och vilka fördelar vi har tillsammans av vår gemensamma samhällsmodell. Attacken på USA:s kongress den 6 januari 2021 är nu en smärtsam påminnelse om hur skör demokratin kan vara. Vi måste värna om demokratin och sätta den i fokus. Vi måste samtala om vikten av demokrati och attrahera nya generationer samhällsmedborgare att engagera sig och bidra till det demokratiska samtalet.

Av detta skäl har Socialdemokraterna i Kungsbacka lagt en motion i kommunfullmäktige om att införa en Demokratidag som ska inkludera närsamhället där vi tillsammans reflekterar över och stärker vår gemensamma samhällsmodell med demokratin i centrum.

Ann-Louise Lundqvist

Ordförande Socialdemokraterna i Kungsbacka

Johan Tolinsson (S)

Gruppledare S i Kungsbacka

Ermin Skoric (S)

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.