Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redo för ett omtag av funktionshinderpolitiken

Det behövs en förnyad bild av situationen i nuläget, som grund för att ta ett omtag för en förnyad funktionshinderpolitik. Det skriver Benny Strandberg (KD).

Kungsbacka är en välmående kommun som för de allra flesta är gott att bo i. Det finns förbättringspotential, men också en vilja att göra rätt. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, ibland brister information mellan dem det gäller och beslutsfattare. Ibland kan de som berörs uppleva att de inte blir hörda på.

Undertecknad är ordförande för Regionala funktionshinderrådet vars uppgift bl.a. är att samverka med kommunala organ. De synpunkter jag får till mig är att det i dagsläget saknas motpart (kommun/region) i Kungsbacka kommun. Hur vill vi som kommun hantera dessa frågor framöver?

En funktionsnedsättning kan vara fysisk eller psykisk såsom utvecklingsstörning, autism eller någon annan neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Medfödd eller uppkommit genom en olycka eller sjukdom.

Ett funktionshinder är det hinder som funktionsnedsättningen utgör i förhållande till omgivningen. Man kan till exempel inte bo själv, delta i sociala aktiviteter eller arbeta. Målet är att du ska få samma möjligheter och levnadsvillkor som andra.

Jag har fått till mig synpunkter från företrädare för brukarorganisationer i Kungsbacka kommun som upplever att det finns förbättringspotential även om en del saker fungerar bra. Framförallt upplever man försämringar under senare år. Människor kan växa och nå sin fulla potential med rätt stöd och service.

Det behövs en förnyad bild av situationen i nuläget, som grund för att ta ett omtag för en förnyad funktionshinderpolitik.

Benny Strandberg (KD)

Kandidat till Kommunfullmäktige

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.