Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oroande utveckling på högerkanten

I samma stund som ett parti – Centerpartiet - byttes ut mot ett annat förändrades retoriken till att bli hårdare, mer främlingsfientlig, konservativ, nationalistisk och antiliberal, skriver tre centerpartister.

En röst på Centerpartiet är en säker röst för landsbygden, för mer fossilfri och förnybar el i ledningarna, för valfrihet i skolan, ett ökat bostadsbyggande och stopp för nya skatter. Utvecklingen på högerkanten är oroande och vår vädjan till dig som tänker rösta i Kungsbacka är att välja borgerlig politik med Centerpartiet i kommunen, regionen och i riksdagsvalet.

Samarbete bygger på ömsesidig respekt för olikheter. Valresultatet och motpartens styrka vid förhandlingsbordet avgör vad slags ”regering” vi får. Så fungerar det i Kungsbacka, i Halland och det borde vara så även på riksnivå. C, M, KD och L förenas i grundsynen att det är företagen som skapar den tillväxt som gör att vi kan utveckla välfärden. Vi måste bekämpa våldet, öka jämställdheten, skapa nya jobb, förbättra integrationen, stärka vården, försvara våra gränser och hålla skatterna låga.

Vi anser att det är på denna grund man ska styra landet. Det var enigheten mellan Reinfeldt (M), Olofsson (C), Leijonborg (FP) och Hägglund (KD) som gjorde att vi kunde återta makten från Socialdemokraterna 2006 och behålla den i åtta år. I politiken förenas ännu dessa fyra partier av likartade borgerliga förslag. Men i samma stund som ett parti – Centerpartiet - byttes ut mot ett annat förändrades retoriken till att bli hårdare, mer främlingsfientlig, konservativ, nationalistisk och antiliberal.

Det som förr var Alliansen benämns av Kristersson (M) som ”hans sida av politiken”. Det är en utveckling som vi beklagar, då samarbetet varit en framgång för samtliga partier som ingick i den och är något många gärna vill se igen. Moderatledarens beskrivning känns otydlig. Det är först efter valdagen som det kommer visa sig vad för politik som ska föras i det nationalkonservativa blocket och vilka som tillåts sitta med i en regering.

Vill du se mer samarbete, frihet och medmänsklighet i politiken, rösta då på Centerpartiet den 11 september.

Ola Johansson (C), riksdagsledamot

Annika Hedman (C), kommunkandidat

Peter Lundin (C), regionkandidat

LÄS OCKSÅ: Här är partiernas vallöften för Halland

LÄS OCKSÅ: Äldrevården som valfråga: ”Kommer inte gå att lösa”

LÄS OCKSÅ: Bemanningen i vården som valfråga: ”Måste ställa om”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.