Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Shabnam Zamani, Socialdemokraterna. Bild: Pressbild
Shabnam Zamani, Socialdemokraterna. Bild: Pressbild

Nyckeln till bra företagsklimat

Det är när samhället är som starkast då trösklarna till företagande sänks och företagsklimatet förbättras, skriver Shabnam Zamani (S).

Det brukar ofta sägas att Kungsbacka är staden för företagare och just det är något som den moderatledda majoriteten brukar lyfta som en av Kungsbackas bästa egenskaper. Därför är det särskilt anmärkningsvärt att Kungsbacka förra året rankade plats 99 då Sveriges näringsliv utvärderade kommunernas företagsklimat. Året innan det var placeringen ännu lägre. Detta trots att Kungsbacka har styrts av den moderatledda majoriteten sedan kommunen bildades.

När högern vill prioritera försvagningar av välfärdssamhället presenterar vi i Socialdemokraterna en alternativ väg. Vi tror att det är välfärdssamhället som gör oss konkurrenskraftiga. När det sociala skyddsnätverket är som starkast kan den ensamstående elektrikern starta upp en egen firma utan att behöva oroa sig över att riskera familjens liv som konsekvens. När det sociala skyddsnätverket är som starkast kommer samhället alltid att ta hand om sina medborgare oberoende framgång eller motgång och den ensamstående pappan kan känna sig trygg i att hans barn kommer fortsätta gå i skolan som finansieras av samhället. Det är när samhället är som starkast då trösklarna till företagande sänks och företagsklimatet förbättras.

Eftersom Kungsbacka fortsätter att ranka lågt år efter år tyder det på att förändring krävs. Kanske är det så att det faktiskt är socialdemokratin som har gett upphov till alla de konkurrenskraftiga multinationella företagen. Kanske är det just det starka samhället som främjar företagande och inte urholkande skattesänkningarna.

Shabnam Zamani

#5 på Socialdemokraternas kommunfullmäktigelista

LÄS OCKSÅ: Så har partierna presterat i kommunvalen – från 1973 fram till i dag

LÄS OCKSÅ: Följ Kungsbacka-Postens rapportering på valdagen

LÄS OCKSÅ: Kungsbacka går emot ansökan om jättelik vindkraftspark: ”Vill inte chansa”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.