Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Middag på äldreboende i Kungsbacka

Detta är middagar som serveras på Ekhaga äldreboende. Hur mycket jag än tittar så ser jag inget som liknar en middag, skriver Kristina Brännström.

Detta är middagar som serveras på Ekhaga äldreboende. Hur mycket jag än tittar så ser jag inget som liknar en middag. Om jag ropade på min familj och sa ”nu är middagen klar”, så hade de trott att jag skämtade.

Detta är tyvärr inget skämt, middagar som dessa serveras på äldreboenden i Kungsbacka kommun oavsett om det drivs av ett privat bolag eller helt i kommunens regi.

Inom loppet av elva dagar serverades dessa middagar. För många inträder därefter en lång nattfasta tills frukosten serveras nästa dag klockan 9.00-9.30

Kommunens kostexperter säger att om det serveras söta mellanmål eller efterrätter så får även de som har höga blodsockernivåer samma kost som de övriga men lite mindre mängd eftersom det finns så bra mediciner. En undran, får de en halv portion ostkaka till middag?

Självklart skall de som vill få njuta av ostkaka med sylt och grädde eller liknande godsaker men, det skall absolut inte serveras istället för en näringsriktig, god och väl sammansatt middagsrätt.

Politiker, makthavare, boende på äldreboende, anhöriga, personal och alla ni andra som vill se en förändring i äldreomsorgen är så välkomna att kontakta mig för ett möte eller samtal.

Kristina Brännström

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.