Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.
Arkivbild.

M: Sänk skatten för pensionärerna

I september betalas det så kallade pensionstillägget ut för första gången. Moderaterna står bakom pensionstillägget men det finnas andra sätt att stärka pensionärernas ekonomi. Skattesänkningar på pensioner är det snabbaste sättet, skriver riksdagsledamoten Ulrika Jögensen (M).

Under våren har pensionerna och pensionssystemet diskuterats livligt. Debatten har böljat fram och tillbaka kring om den så kallade pensionsavgiften ska höjas eller inte. Moderaternas besked i den på den punkten är att vi är beredda att se över pensionsavgiften, men att det tar decennier innan en höjning får fullt genomslag. Det är alltså inget som kommer att stärka pensionerna för dem som är pensionärer idag i någon högre utsträckning.

Pensionsgruppen har enats om ett pensionstillägg och Moderaterna står bakom detta. Tillägget börjar betalas ut i september och når pensionärer som har arbetat.

LÄS MER: Efter nästan ett års väntan – Christian tillbaka på jobbet

Men tillägget räcker inte. Framför allt måste de pensionärer som har minst marginaler få mer pengar i plånboken. Snabbaste sättet att stärka pensionärernas ekonomi är att sänka skatten på pensionerna. I det budgetförslag som vi la på riksdagens bord förra hösten så sänkte vi skatten med nära tio miljarder. Skattesänkningen är nästan fyra gånger så stor som regeringens skattesänkning för pensionärerna och den träffar betydligt fler.

LÄS MER: Grönt ljus för bryggeri mitt i stan – så ska restaurangen se ut

Med moderaternas förslag hade dessutom skillnaderna i beskattning mellan pension och löneinkomster varit borta. Regeringen lovade att denna skillnad skulle vara utraderad år 2020 men har svikit det löftet.

För Moderaterna är arbetslinjen alltid viktig. Det ska alltid löna sig bättre att arbeta än att gå få bidrag. Samma sak gäller pensionerna – det ska löna sig att ha jobbat. Det är rimligt att det finns ett så kallat respektavstånd mellan den som arbetat och den som inte gjort det.

LÄS MER: Hemma hos barnrumsexperten: ”Det ska vara magiskt och lekfullt”

Moderaterna är det parti som sänkt skatten mest för pensionärer och vi vill fortsätta att göra det. På så sätt stärker vi pensionärernas ekonomi på ett snabbt, effektivt och rättvist sätt.

Ulrika Jörgensen (M), riksdagsledamot Hallands län

Maria Malmer Stenergard (M), Migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.