Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mårten Öhman
Bild: Mårten Öhman

Kungsbacka skall vara en bra kommun att bli äldre i

De som varit med och byggt upp vårt land ska ha rätt till trygghet under ålderdomen. Vi vill att äldre ska få bestämma själva över sina liv och sin vardag, skriver Maj-Britt Rane Andersson (S).

En bra kommun att bli äldre i. Det skriver vi socialdemokrater i vårt handlingsprogram för åren 2018-2022. De som varit med och byggt upp vårt land ska ha rätt till trygghet under ålderdomen. Vi vill att äldre ska få bestämma själva över sina liv och sin vardag.

En viktig förutsättning är att det finns ett brett utbud av bostäder för äldre där de har möjlighet att välja boende efter behov och önskemål, exempelvis trygghetsboende.

Våra medarbetare ska ha goda förutsättningar och rätt kompetens för att möta de äldres behov. Därför behöver vi anställa fler inom vård och omsorg, öka kunskapen och kompetensen och förbättra arbetsmiljön. Vi vill också minska vinstjakten inom vård och omsorg.

Hur går det i Kungsbacka? Insändare, direktiv, motioner och interpellationer från mina kamrater och mig avfärdas direkt. Vad säger detta om en bra kommun? Det är tur att regeringen gett kommunen en rejäl slant men används miljonerna rätt? Vi ger oss aldrig, Kungsbacka skall vara en bra kommun att bli äldre i.

Maj-Britt Rane Andersson (S)

2:e vice ordförande Nämnden för vård och omsorg