Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Andreas Olsson
Genrebild. Bild: Andreas Olsson

Kommunen erbjuder digitala värdar

De digitala värdarna hjälper och visar våra seniorer hur de till exempel handlar mat på nätet, laddar ner appar och annat som förenklar deras vardag, skriver Elisabeth Lindberg och Sara Rosvall, Kungsbacka kommun, i ett svar.

Svar till Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti.

Enheten Senior i Kungsbacka på förvaltningen för Kultur & Fritid har det senaste året erbjudit digitala fixare, som hos oss kallas digitala värdar, till våra seniorer i kommunen. De digitala värdarna hjälper och visar våra seniorer hur de till exempel handlar mat på nätet, laddar ner appar och annat som förenklar deras vardag.

Våra digitala värdar lånar även ut surfplattor till de seniorer som behöver, så att de kan hålla kontakten med sina nära och kära och för att de inte ska hamna i ett digitalt utanförskap.

Tack vare Coronastödspengarna, kommer ännu fler surfplattor och hjälpmedel att köpas in och vi kommer dessutom att satsa ännu mer på marknadsföring för att nå de som inte är så digitala.

Förvaltningen för Vård & Omsorg erbjuder fixartjänster för invånare som är över 68 år och som behöver hjälp med något i hemmet som innebär en fallrisk. Det är enklare sysslor som att till exempel byta en glödlampa, sådant som inte hemtjänsten eller personalen på boendet gör.

På kommunens webbplats finns information om våra digitala värdar och om fixartjänsten:

kungsbacka.se/senior

kungsbacka.se/fixartjanst

Elisabeth Lindberg

Ehetschef Kultur & Fritid

Sara Rosvall

Enhetschef Vård & Omsorg

LÄS MER: Inrätta en digital fixartjänst i kommunen