Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KD levererar en äldreomsorg att lita på

Förslaget innebär 4,3 miljarder extra till äldreomsorgen under 2021. För Kungsbacka motsvarar det 35 miljoner kronor, skriver företrädare för Kristdemokraterna.

Nästan 13 000 personer har avlidit i covid-19 i Sverige, varav det stora flertalet varit äldre personer. 90 procent av dem som dött var över 70 år. Det kan inte beskrivas som något annat än ett fruktansvärt misslyckande, och bidragande brister inom äldreomsorgen har varit kända länge.

Därför har Kristdemokraterna under lång tid arbetat fram förslag på hur vi ska ta itu med problemen. Vi har lagt resurser för att öka personalkontinuiteten och minska timanställningarna. Vi har förslag för att få bort de ofrivilliga delade turerna som sliter på personalen, och vi har drivit krav om att öka den medicinska kompetensen och bemanningen inom äldreomsorgen.

Vi har också pekat på att regeringen står utan plan för att möta äldreboendebristen, och föreslagit reformer för att öka byggandet – inte minst av trygghetsboenden som bryter ensamhet, skapar möjlighet till gemenskap och kan skjuta upp en eventuell flytt till särskilt boende.

Vi är stolta över att många av dessa reformer återfinns i det förslag till ändringsbudget som KD, tillsammans med M och V, lagt fram. Förslaget innebär 4,3 miljarder extra till äldreomsorgen under 2021. För Kungsbacka motsvarar det 35 miljoner kronor!

De goda exemplen finns. Vi kan förbättra personalens villkor, säkerställa god sjuksköterskebemanning och läkarkompetens, och bygga trygga boenden för äldre. Nu är tiden för dessa goda exempel att spridas och bli verklighet i hela landet. Sverige förtjänar en äldreomsorg att lita på.

Jakob Forssmed (KD), ekonomisk-politisk talesperson

Ulrika Högstrand (KD), ledamot nämnden för vård & omsorg

Helene Engstrand (KD), ersättare nämnden för vård & omsorg

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.