Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Kalle Pettersson
Arkivbild. Bild: Kalle Pettersson

Jag oroas av händelser som händer här och nu

Man ska inte behöva flytta till en annan kommun för att få sina behov tillgodosedda. Hjälpen måste vara likvärdig i alla kommuner, skriver Solveig Bryntesson Bernlöf Kungsbacka Framtidsparti.

Jag har blivit gammelmormor. Nu kan jag sova gott trodde jag. Det som oroar mig är händelser som väckts inom mig. Inte bara när det gäller att föda barn. När föräldrarna ringde runt var det fullt på alla ställen. Det fanns inte några rum i härbärget att föda barn på. Föräldrarna förberedde sig hemma eftersom de varit med om detta för tre år sedan. Den gången fick de åka nio mil för att finna ett BB som hade plats. Det primära, självklara i varje kommun borde vara att kunna föda barn i trygghet. Det skall i alla kommuner finnas tillgång till en förlossningsplats på BB när tiden är inne. Hur ser det ut i vår egen kommun?

LÄS MER: Livsfarligt att passera Inlagsleden till fots – måla ett övergångsställe

LÄS MER: Måla fotsteg på gång- och cykelvägar

Alla partier borde ha ett gemensamt ansvar för att våra behov skall bli tillgodosedda enligt lag. Detta bör man tänka på när det gäller skola, sjukvård, äldreomsorg och att äldregruppens ålder har ökat. Man ska inte behöva flytta till en annan kommun för att få sina behov tillgodosedda. Hjälpen måste vara likvärdig i alla kommuner. Min önskan är att vi lyssnar på varandra och lägger fram gemensamma motioner. Själv har jag skrivit motioner tillsammans med andra partier under alla år som politiker i annat parti. Nu försöker jag nå fram till det som kommit bort och hoppas på att någon mer tänker på det som fattas.

LÄS MER: Säg upp alla avtal med Vardaga omgående

Ett annat exempel är funktionsnedsättning som glömts bort, de elever som behöver måste ha mera hjälp. Vi har också behov av ett sjukhus där vi alla får plats. Vi måste lyssna på varandra. Idag känner jag mig som en politisk volontär men hoppas att vi en dag ser våra gemensamma behov som måste tillgodoses. Jag tror på Kungsbackas framtid.

Solveig Bryntesson Bernlöf

Kungsbacka Framtidsparti

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.