Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Karl af Geijerstam
Arkivbild. Bild: Karl af Geijerstam

Hoppas vi slipper bli för gamla i denna kommun

Tror inte att alla är impade av utomhusutrymmen utan vill ha lite trygghet i sitt gamla liv och känna igen sig i sin bostad, skriver signaturen Ledsen.

Man bygger nytt med mindre celler dit de skall flyttas med löfte om större gemensamma ytor. Men de flesta som flyttar vill ju egentligen inte flytta men måste. Det enda de vill ha med sig är lite av sina gamla hem och lite av det kunde de ta med sig till Signeshus boende när den stora flytten gick av stapeln.

Nu skall de flyttas vidare till ännu mindre yta till nya Björkris där de får instruktioner att ta bort de få möbler de har för att lägenheterna är ännu mindre. Mötesledaren lovade ombesörja avfallet till Erikshjälpen....

Tror inte att alla är impade av utomhusutrymmen utan vill ha lite trygghet i sitt gamla liv och känna igen sig i sin bostad. Efter Teamsmöte med ansvariga 40-åringar för deras flytt känns det obehagligt. Inte en fråga om hur de äldre känner eller vad de undrar över, utan kliniska fakta om datum som skall passa alla andra och att kommunstyrelsen fattar beslut på onsdag utan att någon pratat med de som det gäller. De är inte omyndighetsförklarade de är bara gamla, precis som vi och de 40-åringarna som höll i mötet snabbare än de tror kommer bli själva. Kanske dags för en äldrekonvention också. När man lärt sig ta barnkonventionen på allvar.

Ledsen

LÄS OCKSÅ: 100 äldre flyttas när boendet renoveras: ”Svårt att bo kvar”

LÄS OCKSÅ: Efter mötet – beslutet om Signeshus skjuts upp

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.