Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

genre. Bild: Mårten Öhman
genre. Bild: Mårten Öhman

Hoppas på avslutat samarbete med Vardaga

Kan vi hoppas på att man avslutar samarbetet snarast och avbryter planen på att låta Vardaga överta driften av Ekhaga vård och omsorgsboende på Onsala, skriver Elisabeth Adman Hedestad.

Vår statsminister upprepar som ett mantra vikten av att nu styra upp äldrevården och göra om och göra rätt så att våra äldsta får det de väl förtjänar.

Kanske Kungsbacka kommun skall gå i täten och visa upp en likvärdig äldrevård på alla enheter. Med samma kvalitetskrav på språkförståelse, omsorg, engagemang och personlig vård.

Jag läser i media att våra politiker nu ifrågasätter avtalet med Vardaga. Kan vi hoppas på att man avslutar samarbetet snarast och avbryter planen på att låta Vardaga överta driften av Ekhaga vård och omsorgsboende på Onsala.

Jag har haft förmånen att få ta del av Ekhagas/Humanas vård och omsorg. Min nyss avlidna mor(ej Covid 19) var så väl omhändertagen där och jag som anhörig fick den återkoppling jag kunde önska. Personal, sjuksköterska och läkare stämde av vård och insatser med mig per telefon efter att besöksförbudet infördes. Min uppfattning är att ledningen har varit fast och trygg för de anställda så de visste vad som gällde under denna svåra tid. Jag har inte för ett ögonblick oroats för att min mor inte fick den omsorg hon så väl förtjänade efter 99 år och många inbetalade skattekronor.

Elisabeth Adman Hedestad

Läs mer: Vardaga har kontinuerligt missat att infria sina åtaganden

Läs mer: Vardagas kontrakt kan ryka efter covid-skandalen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.