Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Franklin Eck (M) är själv svaret skyldig

Vi socialdemokrater var emot de kraftigt höjda arvodena för kommunalråden redan för fyra år sedan, men den moderatledda majoriteten gillade höjningen och röstade således igenom den, skriver Jonas Strand (S) i en replik.

Svar till Franklin Eck, 14/6.

I Sverige är det val vart fjärde år vilket innebär att de flesta kommunala och regionala uppdragen kommer gälla från 1 januari 2023 till sista december 2026 för nästa mandatperiod. Vi socialdemokrater var emot de kraftigt höjda arvodena för kommunalråden redan för fyra år sedan, men den moderatledda majoriteten gillade höjningen och röstade således igenom den.

Nu närmar vi oss slutet av innevarande mandatperiod vilket innebär att alla politikers fyraåriga uppdrag avslutas. Vissa kommer få förnyat förtroende medan andra kommer att bytas ut. Att vi socialdemokrater då lyfter frågan igen nu, är för att frågan skall hinnas behandlas innan kommande mandatperiod påbörjas.

Att då kalla detta populism, som Franklin Eck gör, är ett försök att flytta fokus. Vad det egentligen handlar om är att Moderaterna inte vill att denna fråga blir aktuell igen, då dom redan för fyra år sedan hade svårt att motivera höjningen på för väljarna i Kungsbacka.

Jonas Strand (S)

LÄS OCKSÅ: Sundqvists (S) utspel liknar ren och skär populism

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.