Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sanna Tedeborg
Bild: Sanna Tedeborg

Fler cykelbanor behövs i Kungsbacka och Fjärås

Att cykla till skolan gör det lättare att bli pigg och koncentrera sig på lektioner vilket resulterar i bättre betyg och bättre hälsa, skriver Nellie Hjelm.

Jag vill ha fler cykelbanor för att barn och ungdomar, men även äldre människor, ska kunna ta sig runt och röra på sig mer. Många vill kunna ta sig till fler ställen med cykel. Man kan cykla på vägen men många barn och unga får eller vill inte det på grund av att bilar kör fort. Att cykla mer minskar även utsläpp och risken för dålig hälsa.

Att bygga cykelbanor skulle göra det lättare för ungdomar och barn att ta sig runt, som exempel till affärer, kompisar och skolan. Jag förstår att det kan vara dyrt för Kungsbacka kommun att bygga cykelbanor. Men det är en bra prioritering för att många ungdomar, men även äldre människor, ska kunna ta sig runt och röra på sig. Att cykla till skolan gör det lättare att bli pigg och koncentrera sig på lektioner vilket resulterar i bättre betyg och bättre hälsa. Särskilt runt i Fjärås och mellan Kungsbacka och Fjärås vill jag ha cykelbanor för att människorna i Fjärås ska kunna ta sig till skolan, affären, jobb och andra platser med cykel och inte åka lika mycket bil.

Nellie Hjelm