Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Desperation på regeringskansliet

Statsminister Löfvén duckar konsekvent från att tala sakpolitik, skriver Helena Antoni, moderat riksdagsledamot från Kungsbacka.

Stefan Löfven duckar konsekvent från att tala sakpolitik. Nu anklagar han oppositionen för att vara ett hot mot demokratin. Mitt i brinnande pandemi väljer Sveriges statsminister att lägga tid på att smutskasta borgerligheten som odemokratiska. Det är ett uttryck för desperation inom socialdemokratin och vi förstår varför. Man har helt enkelt inga svar. Dessutom har väljarna väldigt lågt förtroende för regeringen i väljarnas viktigaste frågor. ”Rekord-Löfven” har gett oss Sverigerekord i antal skjutningar (+ 50 procent), Sverigerekord i risk för rån och sexualbrott (+ 100 procent), Sverigerekord i antal långtidsarbetslösa (180 000 och växande), EU-rekord i arbetslöshet (sämst utveckling inom EU sedan Löfven tillträdde) och Sverigerekord i brustna klimatmål (inte ett enda uppnås bortom 2020). I ett försök till att förflytta fokus kallar han nu oppositionen för ett hot mot demokratin.

Samtidigt hävdar han i en DN-intervju att han aldrig uppfattat att Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) inte stod upp för demokratin. VPK försvarade och stöttade kommunistiska regimer i bland annat Sovjetunionen, Östtyskland, Kina och Nordkorea. Under andra världskriget följde VPK plikttroget sin ikon Stalin och stöttade Sovjet under kriget mot Finland. Man gav även tummen upp åt Molotov-Ribbentrop-pakten där Stalin och Hitler delade upp Europa emellan sig. Men detta verkar statsminister Stefan Löfven ha antingen glömt eller valt att ignorera i sitt försök till att brunsmeta oppositionen och rentvå sin egen stöttepelare.

Socialdemokraterna vill med all tydlighet inte prata om sakfrågor. Men det vill vi Moderater. Valet 2022 ska handla om hur vi kan lösa Sveriges stora problem, så att vi därefter också kan ta fasta på vårt lands alla möjligheter. Oppositionen är inte odemokratisk, och smutskastningskampanjen kommer inte att skydda statsministern från att diskutera sakpolitik särskilt länge. Den går vi inte på, Stefan.

Helena Antoni (M)

Riksdagsledamot Halland